مدلهای کسب و کار و جریانهای درامدی جی پی مورگان
درباره جریان‌های درآمدی پیشتاز صنعت مالی چه می‌دانید؟

بوم کسب‌وکار جی‌.پی‌. مورگان چیس

«شرکت جی. پی. مورگان چیس اند کو[1]» یک مجموعه مالی بزرگ جهانی است که در چهار بخش فعالیت می‌کند:  بانکداری مصرف‌کننده و جامعه[2]، بانک‌ شرکتی و سرمایه‌گذاری[3]، بانکداری تجاری[4] و مدیریت دارایی و ثروت[5]. در این مقاله بوم کسب‌وکار جی‌.پی‌.مورگان چیس را مرور می‌کنیم و به‌طور خاص با جریان‌های درآمدی آن آشنا می‌شویم.

 

بخش بانکداری مصرف‌کننده و جامعه محصولات سپرده‌گذاری، سرمایه‌گذاری و وام‌‌دهی[6]، مدیریت وجوه نقد[7] و پرداخت‌ها[8] و خدمات به مصرف‌کننده‌ها و کسب‌و‌کارهای کوچک؛ اوراق رهنی[9] و فعالیت‌های خدماتی؛ وام‌های رهنی مسکن[10] و وام‌های سهام خانه[11] و کارت‌های اعتباری، وام‌های خودرو، اجاره و خدمات مسافرتی ارائه می‌کند.

بخش «بانک‌ شرکتی و سرمایه‌گذاری» محصولات و خدمات سرمایه‌گذاری شامل موارد زیر را ارائه می‌کند: مشاوره راهبرد و ساختار شرکت و خدمات جذب سرمایه بازارهای سهام و بدهی[12] و دریافت وام و گروهی کردن وام‌دهنده[13]؛ پرداخت‌ها و تأمین مالی فرامرزی؛ ابزارهای نقدی و مشتقه[14]، راه‌حل‌های مدیریت ریسک، بسته خدمات کارگزاري ممتاز[15] و پژوهش. این بخش خدمات اوراق بهادار شامل موارد زیر را هم ارائه می‌کند: امانت‌داری اوراق بهادار، حسابداری و مدیریت وجوه مستقل و محصولات وام‌دهی اوراق بهادار به سبدگردانان، شرکت‌های بیمه و صندوق‌های سرمایه‌گذاری عمومی و خصوصی.

بخش بانکداری تجاری راه‌حل‌های مالی شامل موارد زیر را ارائه می‌کند: وام‌‌دهی، پرداخت‌ها، بانکداری سرمایه‌گذاری و سبدگردانی برای شرکت‌های کوچک و متوسط، دولت‌های محلی، صاحب‌کاران غیرانتفاعی و شرکت‌های بزرگ؛ خدمات بانکداری املاک و مستغلات تجاری به سرمایه‌گذاران، توسعه‌دهندگان و مالکان اموال چندخانواده‌ای، اداری، خُرد، صنعتی و مسکن‌ ارزان‌قیمت.

بخش مدیریت دارایی و ثروت خدمات زیر را ارائه می‌کند: راه‌حل‌های مدیریت سرمایه‌گذاری دارایی‌های ترکیبی در سهام، درآمد ثابت، جایگزین‌ها و صندوق‌های بازار پول برای صاحب‌کاران سازمانی و سرمایه‌گذاران خُرد؛ محصولات و خدمات بازنشستگی، کارگزاری، امانت‌داری، برنامه‌ریزی املاک، وام‌‌دهی، سپرده‌‌گذاری‌؛ محصولات مدیریت سرمایه‌گذاری. در این بخش خدمات بانکداری خودپرداز، برخط و سیار و تلفنی هم ارائه می‌شود.

در بوم کسب‌وکار جی‌.پی‌.مورگان چیس، جریان‌های درآمدی مختلفی وجود دارد، ازجمله:

 

بانکداری خُرد[16]

بخش بانکداری خُرد شرکت جی. پی. مورگان چیس با ارائه طیفی از محصولات و خدمات مالی به افراد و کسب‌و‌کارهای کوچک خدمت ارائه می‌دهد. این خدمات شامل موارد زیر است: پذیرش سپرده‌ها، اعطای وام‌ها، ارائه خدمات رهن و صدور کارت‌های اعتباری. بانک از بهره وام‌ها و رهن‌ها و همچنین کارمزدهای مربوط به اضافه‌برداشت‌ها[17]، نگهداری حساب و تراکنش‌های کارت اعتباری درآمد کسب می‌کند. علاوه بر این، خدمات مدیریت ثروت نظیر مشاوره سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی بازنشستگی در کارمزدهای دریافتی سهم دارند.

 

بانکداری سرمایه‌گذاری

بازوی بانکداری سرمایه‌گذاری شرکت مورگان از طریق عرضه اولیه سهام[18]، انتشار اوراق بدهی و سایر معاملات مالی به شرکت‌ها، دولت‌ها و موسسه‌ها کمک می‌کنند تا سرمایه خود را افزایش دهند. بانک از اوراق بهادار پذیره‌نویسی[19] کارمزد دریافت، خدمات مشاوره ادغام و تملک ارائه و معاملات پیچیده مالی را تسهیل می‌کند. بانکداری سرمایه‌گذاری شامل معامله‌گری و فعالیت‌های بازار‌سازی[20] هم می‌شود که در آن بانک از دامنک‌های[21] بین قیمت‌های خریدوفروش ابزارهای مالی درآمد کسب می‌کند.

 

مدیریت دارایی

بخش مدیریت دارایی شرکت جی. پی. مورگان چیس مدیریت سبدها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری را از طرف صاحب‌کاران (از سرمایه‌گذاران حقیقی گرفته تا سازمان‌ها) انجام می‌دهد و کارمزدهای مدیریت دارایی بر مبنای درصد دارایی‌های تحت مدیریت دریافت می‌شود. این بخش از شرکت مورگان خدماتی نظیر صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک، صندوق‌های قابل معامله در بورس و سرمایه‌گذاری‌های جایگزین[22] ارائه می‌کند و سهمی در سایر درآمدهای حاصل از کارمزد دارد.

 

معامله‌گری و بازارها

شرکت جی. پی. مورگان چیس از طریق فعالیت‌های معامله‌گری و بازار خود طیف وسیعی از ابزارهای مالی شامل سهام، محصولات درآمد ثابت، مشتقه‌ها و ارزها را خریدوفروش می‌کند. بانک از دامنک‌‌ها (تفاوت بین قيمت‌های پيشنهادی و درخواستی[23])، حق‌العمل‌های معاملات‌ و سود حاصل از فعالیت‌های اختصاصی معامله‌گری درآمد کسب می‌کند. بعلاوه، خدمات بازار‌سازی شامل تسهیل تراکنش‌های صاحب‌کار و کسب درآمد از دامنک‌های پيشنهادی – درخواستی می‌شود.

 

مدیریت ثروت

بخش مدیریت ثروت شرکت جی. پی. مورگان چیس با ارائه برنامه‌‌ریزی مالی جامع، مدیریت سرمایه‌گذاری و خدمات برنامه‌ریزی املاک به افراد و خانواده‌های فوق ثروتمند کمک می‌کند. بانک کارمزدهای مدیریت را بر مبنای ارزش دارایی‌های تحت مدیریت دریافت می‌کند. مدیریت ثروت شامل توصیه شخصی‌سازی‌شده در مورد راهبردهای مالیاتی، برنامه‌ریزی بازنشستگی و حفظ ارثیه، تولید درآمدهای حاصل از سایر کارمزدها هم می‌شود.

 

خدمات اوراق خزانه و اوراق بهادار[24]

توجه این بخش به شرکت‌ها و صاحب‌کاران سازمانی معطوف است و خدمات مدیریت وجوه نقد، پردازش پرداخت و امانت‌داری به آن‌ها ارائه می‌کند. شرکت جی. پی. مورگان چیس بابت مدیریت و نگهداری از صندوق‌های مشتریان، تسهیل پرداخت‌های جهانی و ارائه امانت‌داری ایمن دارایی‌های مالی کارمزد دریافت می‌کند.

 

خدمات کارت اعتباری

شرکت جی. پی. مورگان چیس برای مصرف‌کننده‌ها و کسب‌و‌کارها کارت‌های اعتباری صادر می‌کند، از طریق ترکیبی از موارد زیر درآمد کسب می‌کند: سود حاصل از مانده حساب‌های کلان، هزینه‌های سالانه دریافتی از دارندگان کارت و هزینه‌های تراکنش که از سوی تجار برای پردازش پرداخت‌های با کارت صورت می‌گیرد. بانک از کارمزدهای مبادله، یعنی درصدی از ارزش تراکنش پرداختی از سوی تجار به بانک‌های صادرکننده کارت، هم بهره‌مند می‌شود.

 

تسهیلات خرید رهنی مسکن[25]

بخش تسهیلات خرید رهنی مسکن بانک به افراد و خانواده‌ها وام‌ و تسهیلات خرید رهنی مسکن ارائه می‌کند. شرکت جی. پی. مورگان چیس از سود حاصل از وام‌های رهنی مسکن و کارمزدهای مربوط به اوراق رهنی، مراحل و خدمات دریافت وام درآمد کسب می‌کند. معامله‌گری و فعالیت‌های بهادارسازی اوراق با پشتوانه رهنی[26] نیز سهمی در کسب درآمد این بخش دارد.

 

بانکداری تجاری

بخش بانکداری تجاری شرکت جی. پی. مورگان چیس با محصولات و خدمات بانکداری به کسب‌و‌کارهای متوسط، شرکت‌های بزرگ و نهادهای عمومی خدمت ارائه می‌کند. بانک از طریق بهره وام‌ها، کارمزدهای خدمات مدیریت وجوه نقد و خدمات تراکنشی متناسب‌سازی‌شده برای مشتریان تجاری درآمد کسب می‌کند. بانکداری تجاری شامل راه‌حل‌های اوراق خزانه، تأمین مالی تجارت و محصولات مدیریت سرمایه‌ در ‌گردش هم می‌شود.

 

فناوری و خدمات

در بوم کسب‌وکار جی‌.پی‌.مورگان، تاکید ویژه‌ای بر فناوری و نوآوری وجود دارد. شرکت جی. پی. مورگان چیس راه‌حل‌های فناوری، نرم‌افزار و پلتفرم‌هایی را برای سایر موسسه‌ها و مشتریان مالی ابداع و مجوز بهره‌برداری از آن‌ها را اعطا می‌کند. درآمد این کار از طریق کارمزدهای مجوز بهره‌برداری از نرم‌افزار، خدمات پیاده‌سازی و پشتیبانی فنی مستمر حاصل می‌شود. تخصص فناورانه بانک موجب افزایش کارایی و اثربخشی در صنعت مالی و جذب مشتریانی می‌شود که به دنبال راه‌حل‌های نوآورانه هستند.

 

کارمزدهای مدیریت دارایی و ثروت

شرکت جی. پی. مورگان چیس علاوه بر بخش مدیریت دارایی از طریق خدماتی نظیر بانکداری خصوصی، مشاوره سرمایه‌گذاری و مدیریت سبد اختیاری به کارمزدهای مدیریت دارایی و ثروت دست پیدا می‌کند. مشتریان فوق‌العاده ثروتمند از راهبردهای سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی مالی شخصی‌سازی‌شده بهره‌مند می‌شوند و درآمد حاصل از کارمزدها را نصیب بانک می‌کنند.

 

سرمایه‌گذاری‌ در املاک و مستغلات

بانک مبادرت به سرمایه‌گذاری‌ در املاک و مستغلات شامل مالکیت، اجاره و توسعه اموال تجاری و مسکونی می‌کند. درآمد این کار از عایدی اجاره، افزایش ارزش سرمایه و عایدات معاملات املاک و مستغلات حاصل می‌شود. سرمایه‌گذاری‌ در املاک و مستغلات موجب تنوع‌بخشی و بازده‌های احتمالی سبد کلی بانک می‌شود.

 

تملک‌ها و واگذاری‌ها[27]

شرکت جی. پی. مورگان چیس در تملک‌ها، واگذاری‌ها و ادغام‌ با سایر شرکت‌ها مشارکت می‌کند. بانک از طریق خدمات مشاوره، کارمزدهای تراکنش و ترتیبات تأمین مالی برای تسهیل این معاملات شرکتی درآمد کسب می‌کند. طی تراکنش‌های راهبردی از تخصص بانکداری سرمایه‌گذاری برای راهنمایی مشتریان استفاده می‌شود؛ این کار سهمی در درآمد بانک دارد.

 

خدمات مشاوره و راهنمایی

شرکت جی. پی. مورگان چیس با استفاده از تخصص مالی خود به مشتریانی که به دنبال راهنمایی مالی، راهبردی و مدیریتی هستند خدمات مشاوره و راهنمایی ارائه می‌کند. درآمد این کار از طریق کارمزدهای مشاوره اعمال‌شده به راه‌حل‌های سفارشی رسیدگی به چالش‌ها و فرصت‌های خاص مشتریان به دست می‌آید. دانش و بینش‌های صنعت این بانک به تصمیم‌‌گیری اثربخش برای مشتریان در بخش‌های مختلف کمک می‌کنند.

 

این جریان‌های درآمدی و بوم کسب‌وکار جی‌.پی‌.مورگان در مجموع به موفقیت و موقعیت مالی این شرکت به‌منزله موسسه‌ مالی پیشتاز در بازار جهانی کمک می‌کند.

 

[1] JPMorgan Chase & Co.

[2] Consumer & Community Banking (CCB)

[3] Corporate & Investment Bank (CIB)

[4] Commercial Banking (CB)

[5] Asset & Wealth Management (AWM)

[6] deposit, investment and lending products

[7] cash management

[8] payments

[9] mortgage origination

[10] residential mortgages

[11] home equity loans

[12] equity and debt markets capital-raising services

[13] loan origination and syndication

[14] cash and derivative instruments

[15] prime brokerage

[16] Retail Banking

[17] overdrafts

[18] initial public offerings (IPOs)

[19] underwriting securities

[20] market-making

[21] spreads

[22] mutual funds, exchange-traded funds (ETFs), and alternative investments

[23] bid and ask prices

[24] Treasury and Securities Services

[25] Mortgage Lending

[26] Mortgage-backed

[27] Acquisitions and Divestitures

منبع: businessmodelanalyst
ترجمه و ویرایش اختصاصی برای وبسایت تکنوتجارت

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :

نظرات کاربران